Қарағандылық өнертапқыш қымыз дайындауға арналған электр күбісін ойлап тапты

 

Қарағанды гуманитарлық колледжінің оқытушысы Мәлік Хайролла шәкірттерімен бірге қымыз дайындауға арналған электр күбі ойлап тапты. Оның басты ерекшелігі – ондағы өнім минутына 60-70 рет шайқалады.

Күбі дайындау идеясы қымыздың емдік қасиетіне байланысты ойға келді. Ол әдетте қолмен дайындалады. Студентім екеуміз жұмысты қалай жеңілдету туралы ойладық. Мен оған күбінің дизайны туралы айттым. Содан кейін электр қуатының көмегімен қымыз дайындау кезеңділігі мен режимін бұзбай күбіні құрдық, – дейді Мәлік Хайролла.

Содан кейін жоба сыналды, бірінші модель жасалды. Осыдан кейін оны жақсарту үшін бірнеше рет өзгертілді. Өнертапқыштың тағы бір шәкірті жел қуатынан күбіні жасауға шешім қабылдады.

 

                                                                                                       Жомарт Шаймұрат